Eerste openlucht evenement voor Orgelkids China

Orgelkids China kijkt ernaar uit om Doe-orgel te bouwen en samen met jonge organisten muziek van Bach te maken en te spelen.

Het Mini Music Festival vindt plaats in Shanghai op 23 en 24 september 2023.

Mini Music Festival in Shanghai

Het mini-muziekfestival werd bedacht en gelanceerd door Cadillac Shanghai Concert Hall in 2013 en is al 7 keer gehouden. Anders dan andere klassieke muziekfestivals in Shanghai, heeft het mini-muziekfestival vanaf het begin een “thematische” festivalfunctie gekregen. Elk jaar worden er 3 concerten, 3 lezingen en andere gerelateerde activiteiten met een thema gehouden, waardoor Shanghai muziekfans een completer begrip van een bepaald muziekthema kunnen ontwikkelen, van oppervlakkig tot verdiepend. Dit is ook het eerste muziekfestival in de Shanghai theaterwereld dat zowel academisch als artistiek is.

The little organ kit invites you

Hallo vrienden,
Hoe gaat het met jullie?
Mijn reisschema is de laatste tijd behoorlijk uitgebreid. Maar niet alleen in concertzalen. Ik zal jullie binnenkort ook buiten ontmoeten.
Jawel! Ik zal voor de allereerste keer deelnemen aan een professioneel klassiek muziekfestival. Ik zal aanwezig zijn op het Shanghai Cadillac-Shanghai Concert Hall mini-muziekfestival “Bach Project”!

Johann Sebastian Bach was de meest uitmuntende musicus in de geschiedenis van de Westerse klassieke muziek. Bach bracht de compositie en uitvoering van orgelmuziek naar het toppunt van hoogte. Daarom wordt Bach ook wel de “Vader van het Orgel” genoemd. Ik kan dus in nauw contact staan met Bach. En natuurlijk zal ik ook op het evenement aanwezig zijn!

Er is een openlucht muziekmarkt die leuk is om naar te luisteren, te kijken, plezier te maken en van te leren.
Dit wordt de eerste keer dat ik een offline ontmoeting buiten organiseer! Laten we op een date gaan met muziek en bloemen! Ik zou het geweldig vinden om iedereen te ontmoeten!

Meer informatie op de website van de organisatie.

Wil je op de hoogte blijven en geen nieuws missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief.

Recente berichten

Reportage uit Wenen

Vandaag vonden we op Youtube een leuke videoreportage van het programma ‘Floh im Ohr’. De opnames zijn twee jaar geleden gemaakt in Wenen tijdens een

READ MORE »

Grote orgel-schoonmaak

Voor Pasen hadden de kinderen van basisschool Mengendamm het grote Ott-orgel al leren kennen en ervaren tijdens een rondleiding. Nu hielpen ze actief mee met

READ MORE »

Doe-beiaard

Het succes van het Doe-orgel riep bij de beiaardiers de wens op om ook een dergelijk bouwpakket voor een carillon te ontwikkelen. Orgelkids heeft met

READ MORE »

Projects

Educational projects working with the Orgelkids organ kit can be found in many countries: