Over Orgelkids

Orgelkids wil kinderen (en volwassenen) enthousiast maken voor het instrument (kerk)orgel via een leuke en leerzame kennismaking. Immers, pas als je iets kent, kun je erdoor geboeid raken. Orgelkids is een project dat bestaat sinds juli 2009. Het is een initiatief en activiteit van Lydia Vroegindeweij en in 2013 ondergebracht in de Stichting Kerkmuziek Netwerk.

Doelstellingen van het project

Het motto van Orgelkids is ‘organising the future’. Want wat hebben we aan fraai gerestaureerde kerkorgels als er straks geen organisten meer zijn? Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dus dat is het doel van deze website vol informatie en inspiratie: ervoor zorgen dat ook in de toekomst mensen kunnen genieten van orgels en orgelmuziek.

Wat doet Orgelkids?

Het doel willen we bereiken door het aanbieden van:

  • Informatie, tips en ideeën voor iedereen die een orgelproject wil doen.
  • De verhuur van een speciaal voor Orgelkids gemaakt Doe-orgel.
  • Het ontwikkelen van (les)materiaal ten behoeve van orgelprojecten met kinderen.
  • Meedenken en adviseren bij projecten die zich inspannen voor hetzelfde doel.

Wie betaalt dat?

Orgelkids is een organisatie van deskundige vrijwilligers. Het draait om enthousiasme en inspiratie. Wij ontvangen (tot nu toe) geen subsidie. Alles wordt gefinancierd met de verhuur van het Doe-orgel, en de verkoop van de bouwtekeningen en een paar toepasselijke producten in onze webwinkel. En natuurlijk investeren we zelf veel uren in het project. Wat we daaruit terugkrijgen zijn kinderen die een waardevolle ervaring hebben opgedaan en daar ook nog eens super enthousiast over zijn!

Wil je op de hoogte blijven en geen nieuws missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief.

Recente berichten

Projects

Educational projects working with the Orgelkids organ kit can be found in many countries: