Voor amateur orgelbouwers

Wil je alles weten over orgelbouw? Of misschien wil je zelf eens een orgelpijp proberen te bouwen. Dan is dit een super interessant boek van meer dan 100 jaar oud, uit 1887. Op meer dan 300 pagina’s legt Mark Wicks aan thuisbouwers uit hoe je een orgel bouwt. Heel leuk om eens doorheen te bladeren. Dat kan hieronder online (let op: het kan even duren voordat het bladerboek geladen is).

Je kunt de PDF van dit boek ook gratis downloaden op internet (klik op de link van de Engelse titel en je komt op een pagina van de Universiteit van Toronto in Canada. Je vindt daar verschillende mogelijkheden om te downloaden):

Organ building for amateurs. A practical guide for home-workers. Containing specifications, designs, and full instructions for making every portion of the instrument. By Mark Wicks. With over two hundred illustrations and explanatory diagrams.”

Veel plezier!

Wil je op de hoogte blijven en geen nieuws missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief.

Recente berichten

Reportage uit Wenen

Vandaag vonden we op Youtube een leuke videoreportage van het programma ‘Floh im Ohr’. De opnames zijn twee jaar geleden gemaakt in Wenen tijdens een

READ MORE »

Grote orgel-schoonmaak

Voor Pasen hadden de kinderen van basisschool Mengendamm het grote Ott-orgel al leren kennen en ervaren tijdens een rondleiding. Nu hielpen ze actief mee met

READ MORE »

Projects

Educational projects working with the Orgelkids organ kit can be found in many countries: